C00lSch00l - teaching aids, seminars for early foreign language learning. Učni pripomočki in seminarji za zgodnje učenje tujega jezika. Jezikovna šola za najmlajše. NOVICE
Če imate težave s prikazovanjem, si oglejte to sporočilo v oknu brskalnika.

November 2018

Jesenski odklop nam je vsem prinesel nekoliko oddiha, udeležencem Sobotnice ZIMA pa čas, da nove ideje prespijo in jih nato postopno vključijo v svoj pouk.

SOBOTNICE

Prihajajo krajši dnevi, a nas čaka spodbudna POMLADNA Sobotnica.

1. 12. 2018 bomo v Ljudski Univerzi Celje ob spomladanskih temah spoznavali OPISMENJEVANJE od prvega do tretjega razreda. V prvem razredu spoznavamo strukturo zgodbe v slikah in se seznanjamo z glasovi, medtem ko v tretjem že beremo besedilo in slikanice ter iz besedila (in ilustracij) ugotavljamo pomen neznanih besed. Z barvno-kodiranim fonetičnim pristopom je branje prav zabavno, enostavno in učenci sami prosijo za nove knjige ...
Skupina je že polna.

SOBOTNICA POLETJE, 2. 2. 2019, nagovori POSLUŠANJE.

Prav tako v Ljudski Univerzi Celje, se prek poletnih tem spoznavamo z načini, kako učence postopoma pripraviti na poslušanje; od sprejemanja in razumevanja navodil v tujem jeziku od 1. razreda naprej pa vse do poslušanja besedila, razumevanja vsebine in prepoznavanja informacij v njem. PRIJAVE so odprte do zapolnitve mest. Znižana kotizacija (85 EUR) je za prijave prejete do 14. 12. 2018. Vabljeni.

SOBOTNICA PREVERJANJE IN OCENJEVANJE, 13. 04. 2019, nagovori vse jezikovne veščine.

S praktičnimi primeri predstavimo spremljanje napredka in načine, kako prikazati stopnjo znanja učencev glede na standarde znanja, opisane v učnem načrtu. Naloge so sestavljene na način, ki otroke postopoma pripravijo na reševanje nalog pri NPZ. (Način je otrokom bolj naraven, saj medsebojno povezujejo informacije v smiselno vsebino.)

PRIJAVE so odprte do zapolnitve mest. Znižana kotizacija (85 EUR) je za prijave prejete do 13. 03. 2019. Vabljeni.

Preostale delavnice

DELAVNICA SLOVNICA V VIZUALNIH PODOBAH: 17. in 18. 05. 2019. Znižana kotizacija (150 EUR) velja za prijave sprejete do konca leta 2018. (PRIJAVA)

SLOVNCA V VIZUALNIH PODOBAH je nadaljevanje projektnega načina dela v 4. in 5. razredu, prav tako brez učbenikov. Sistematično in plastno zasnovano obravnava vse jezikovne veščine. Pri opismenjevanju se že dotaknemo obravnavanja časovne orientacije in slovničnih časov ter z njimi povezano slovnico. Da se približamo otrokovemu načinu dojemanja sveta, jezik predstavimo skozi vsebino (projekt), vizualno in taktilno, ob pomoči CoolTool kartic. Grajenje jezika postane podobno zlaganju lego kock, le da je končni rezultat besedilo/ zgodba in ne grad.

IGRA JE RESNA STVAR! 19. - 21. 08. 2019

Za vse, ki ste zamudili Sobotnice, ali pa bi želeli spoznati in praktično izvesti vse korake PBA pristopa in dobiti vpogled v celoten pristop projektnega dela, je IGRA! prava delavnica za vas.

Osredotoča se v proces dela, kar omogoča samostojno oblikovanje aktivnosti in spoznavanje procesa učenja. Učenje je predstavljeno z zornega kota otroka (kaj ga motivira, kdaj lahko razume, kako sprejema informacije in na kakšen način se sploh lahko uči) ter z zornega kota učitelja (kaj želim doseči, kaj je moj cilj). Vsi koraki pristopa se predstavijo na temo JESEN. Ob koncu delavnice imamo izdelan program do decembra. Vsebine in aktivnosti je možno takoj prenesti v razred.

Cena: 185,00 EUR za zgodnje prijave prejete do vključno 15. 5. 2019. oz. 220,00 EUR za prijave prejete po 15. 5. 2019.

PREDSTAVITVE PROJEKTNEGA NAČINA DELA

Letos C00lSch00l predstavi Project-Based Approach na ExpoLingua v Berlinu, 17. 11. 2018, z interaktivnim govorom.

V kolikor bi želeli predstavitev na vaši šoli, nam pišite na info@c00lsch00l.eu. Brezplačno predstavitev naredimo, če je vsaj 15 slušateljev. Zaželeno je, da je med njimi tudi predstavnik vodstva šole.

NAROČILA DIDAKTIČNIH PRIPOMOČKOV:

Jesensko zbiranje naročil za nakup C00lSch00l didaktičnih pripomočkov je zaključeno. Naslednji rok naročil se zaključi 15.1.2019. Svoje želje oddajte na NAROČILIH.

Ne pozabite, C00lSch00l spletna stran ima veliko brezplačnih risanih predlog in računalniških igric za najmlajše. Tisti, ki o projektnem delu ne veste še ničesar, pa si krajši opis s posnetimi demonstracijami aktivnosti lahko ogledate na spletni strani.

Misel meseca:

"Children must be taught how to think, not what to think."
Margaret Mead


Vse najlepše,
ekipa C00lSch00l

Poučevanje tujih jezikov, Lovro Selič, s.p.
Cesta na Ostrožno 13, Celje 3000
Slovenija, EU
041/896 635
info@c00lsch00l.eu
www.c00lsch00l.eu

To sporočilo ste prejeli na osnovi prijave na prejemanje e-novic oziroma smo vaše podatke dobili v bazi javnega značaja. Vaših podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali tretjim osebam, oziroma jih uporabljali za druge namene, kot za obveščanje.

Ne želim več prejemati novic