C00lSch00l - teaching aids, seminars for early foreign language learning. Učni pripomočki in seminarji za zgodnje učenje tujega jezika. Jezikovna šola za najmlajše. NOVICE
Če imate težave s prikazovanjem, si oglejte to sporočilo v oknu brskalnika.

Oktober 2018

Jesen smo v razredu otvorili z Oliverjem, z učitelji pa jo bomo konec oktobra z delavnico Sobotnica ZIMA.

Kaj pa vi?

SOBOTNICA ZIMA je zapolnjena do zadnjega sedeža. Pri C00lSch00l smo veseli, da je interes za Projektni način dela in SOCIALNE IGRE, ki so aktualne v Sobotnici ZIMA, tako velik. Komaj čakamo, da vas popeljemo v svet resnih iger in pokažemo, kako se imajo otroci lahko sproščeno, zabavno in se pravzaprav sploh ne zavedajo, kako hitro se učijo. Učbenikov pri tem ne potrebujejo saj ovirajo medvrstniško sodelovanje, igro in zabavo.

Če ste zamudili priložnost za prijavo na Sobotnico ZIMA, nas lahko s svojo udeležbo razveselite na preostalih Sobotnicah, kjer se prav tako osredotočamo na svet otroka in njegov način dojemanja sveta:

Sobotnica POMLAD: 1. 12. 2018. Znižana kotizacija (85 EUR) je za prijave prejete do 1. 11. 2018! (PRIJAVA)

SOBOTNICA POMLAD postopno in čebulno zasnovano vpeljuje opismenjevanje (branje in pisanje). Z opismenjevanjem pričnemo že v prvem razredu, z učenjem branja ilustracij, postavitve časovnega zaporedja dogajanja in iskanja povezave med prvim glasom in prvo črko. Svinčniki in zvezki niso potrebni, vse je le slika in igra … Koraki opismenjevanja nato sledijo od slikovne povezave enako zapisanih besed prek učenja branja iz avtentičnih slikanic (posebna tehnika barvnega kodiranja!). Ko uspešno sestavimo prve vizualne stavke, vzamemo v roke svinčnik in preslikujemo … povedi. Seveda, vse v kontekstu projektne teme (tematsko mešano in vsebinsko povezano) in z namenom, da poročamo o svoji risani predlogi. V 3. razredu tudi že predstavimo prvo krajše besedilo …

Sobotnica POLETJE: 2. 2. 2019. Znižana kotizacija (85 EUR) je za prijave prejete do 2. 1. 2019! (PRIJAVA)

SOBOTNICA POLETJE je osredotočena na poslušanje: kako organizirati dejavnosti, da lahko pouk v celoti izvajamo v angleščini in otroci razumejo, sledijo in sodelujejo. Poslušanje je veščina, ki se jo je treba prav tako načrtno lotevati, kot branja in pisanja, in ni sama po sebi umevna. Če otroke navadimo na poslušanje z razumevanjem, lahko sledijo navodilom, razumejo bistvo povedanega in sledijo dogajanju. Skratka, jezik dobi funkcionalno vrednost.

Sobotnica PREVERJANJE IN OCENJEVANJE: 13. 4. 2019. Znižana kotizacija (85 EUR) je za prijave prejete do 13. 3. 2019! (PRIJAVA)

SOBOTNICA PREVERJANJE IN OCENJEVANJE je delavnica spremljanja otrokovega napredka. Namen spremljanja je zavedanje učitelja in učenca, na kateri stopnji znanja je učenec, da se lahko načrtujejo nadaljnje dejavnosti. Standardi znanja so podani za povprečje populacije in so orientacija za oblikovanje dejavnosti, minimalni standardi znanja pa so orientacija učitelju za spodnjo mejo zmožnosti otroka. Nivo znanja, ki ga učenec lahko doseže, ni omejen navzgor. Učitelj ponudi učencem izzive, učenec pa sam določi, koliko zmore. Učitelj ni avtoriteta, ki določi, kaj učenec lahko zna in česa še ne zmore.

DELAVNICA SLOVNICA V VIZUALNIH PODOBAH: 17. in 18. 5. 2019. Znižana kotizacija (150 EUR) velja za prijave sprejete do konca leta 2018. (PRIJAVA)

SLOVNCA V VIZUALNIH PODOBAH je nadaljevanje projektnega načina dela v 4. in 5. razredu, prav tako brez učbenikov. Sistematično in plastno zasnovano obravnava vse jezikovne veščine. Pri opismenjevanju se že dotaknemo obravnavanja časovne orientacije in slovničnih časov ter z njimi povezano slovnico. Da se približamo otrokovemu načinu dojemanja sveta, jezik predstavimo skozi vsebino (projekt), vizualno in taktilno, ob pomoči CoolTool kartic. Grajenje jezika postane podobno zlaganju lego kock, le da je končni rezultat besedilo/ zgodba in ne grad.

PREDSTAVITVE PROJEKTNEGA NAČINA DELA

Letos C00lSch00l predstavi Project-Based Approach na ExpoLingua v Berlinu, 17. 11. 2018, z interaktivnim govorom.

V kolikor bi želeli predstavitev na vaši šoli, nam pišite na info@c00lsch00l.eu. Brezplačno predstavitev naredimo, če je vsaj 15 slušateljev. Zaželeno je, da je med njimi tudi predstavnik vodstva šole.

NAROČILA DIDAKTIČNIH PRIPOMOČKOV:

Jesensko zbiranje naročil za nakup C00lSch00l didaktičnih pripomočkov je zaključeno. Naslednji rok naročil se zaključi 15.1.2019. Svoje želje oddajte na NAROČILIH.

BLOG

Zgodnje učenje se vrti okoli sveta otroka, zato je pomembno da vemo kako otroci vidijo in dojemajo svet. Več o 'Children's point of view' v novem prispevku na blogu. Seveda, včasih se je odraslemu težko vrniti v svet otroka, a Kant ima rešitev. O tem v prispevku 'What have Kant and language learning in common'.

Misel meseca:

"Education is not the learning of the facts, but the training of the mind to think!"
Albert Einstein


Vse najlepše,
ekipa C00lSch00l

Poučevanje tujih jezikov, Lovro Selič, s.p.
Cesta na Ostrožno 13, Celje 3000
Slovenija, EU
041/896 635
info@c00lsch00l.eu
www.c00lsch00l.eu

To sporočilo ste prejeli na osnovi prijave na prejemanje e-novic oziroma smo vaše podatke dobili v bazi javnega značaja. Vaših podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali tretjim osebam, oziroma jih uporabljali za druge namene, kot za obveščanje.

Ne želim več prejemati novic