C00lSch00l - teaching aids, seminars for early foreign language learning. Učni pripomočki in seminarji za zgodnje učenje tujega jezika. Jezikovna šola za najmlajše. NOVICE
Če imate težave s prikazovanjem, si oglejte to sporočilo v oknu brskalnika.

September 2016
Seminar

In smo zopet nazaj, pripravljeni na nove izzive. Naša šola je odprla vrata 16. avgusta, s pripravami za seminar.

SEMINARJI

Zadnji lansko-šolsko-letni začetni seminar Igra je resna stvar! se je odvijal na OŠ Ljubečna, od 18. do 20. avgusta. Seznanili smo se z različnimi aktivnostmi, jih spremenili v igro, naredili sistem motiviranja otrok, pregledali literaturo in se sistematično lotili izdelave LDN za dve temi. Sedaj gremo samozavestno in polni energije v razred.

Primer LDN, oblikovan po C00lSch00l pristopu je objavljen na spletni strani in na našem blogu. Če ste s C00lSch00l pristopom seznanjeni, potem vam je LDN lahko navdih za delo. Če hkrati uporabljate tudi C00lSch00l pripomočke, pa je program dela praktično že narejen.

NOV TERMIN SEMINARJA

V kolikor se želite seznaniti z igrivim in konstruktivnim pristopom poučevanja mlajših otrok, smo v letošnjem letu pripravili še eno izvedbo začetnega seminarja, in sicer:

27. - 29. 10. 2016 - Igra je resna stvar! - začetni seminar (na OŠ Ljubečna). V kolikor se bodo spomladi seminarji izvajali v Veliki Britaniji, dodatnih izvedb v letošnjem šolskem letu ne bo več. Izkoristite priložnost! Prijave.

Seminarjev o ocenjevanju in organizaciji razreda za velike skupine v š.l. 2016/17 še ne bo. Odločili smo se, da bomo še eno leto preživeli v šoli, nabrali še več izkušenj in šele potem ugotovitve delili z vami. (O nekaterih ugotovitvah pa bomo sproti poročali na našem blogu.)

Hungry Caterpillar

SPLETNA STRAN

C00lSch00l spletna stran je prenovljena. Pregledno, podkrepljeno s slikovnim materialom in posnetki, je opisan pristop k delu, didaktični pripomočki in kaj vse lahko otrok s takšnim pristopom doseže. Vabljeni k ogledu. (Povezave: CoolPool, Didaktični pripomočki, Program, Igre, Risane predloge)

NAROČILA

Rok za naročila didaktičnih pripomočkov je 15. 9. 2016, z dobavo v novembru 2016. Udeleženci seminarja Igra je resna stvar! in Slovnica v vizualnih podobah imajo v času do 6 mesecev po seminarju možnost uveljavljanja popusta. Višina popusta je napisana v ceniku, ki ga najdete na povezavi NAROČILA.

SODELOVANJE S FAKULTETAMI in PILGRIMS

Pristop k zgodnjemu učenju tujega jezika, ki ga predstavljamo na seminarjih, je pustil zanimanje tudi na fakultetah. Delavnice s študenti so se lani izvajale na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, dogovarjamo pa se tudi za izvajanje delavnic na mariborski Pedagoški fakulteti. Spomladi se bodo vsebine iz seminarjev vključile tudi v ponudbi seminarjev v okviru PILGRIMS, v Veliki Britaniji.

Novost v letošnjem letu je raziskava, ki jo v sodelovanju z mariborsko Pedagoško fakulteto (dr. Mihaela Brumen) izvajamo na OŠ Ljubečna, kjer že tretje leto svoje otroke razveseljujejo s pristopom, kjer je igra resna stvar in uporabljajo C00lSh00l didaktične pripomočke.

MEDSEBOJNO HOSPITIRANJE UČITELJEV/IC

Tri bližnje šole na Štajerskem bomo z medsebojnimi ogledi in analizami ur pri pouku angleščine dvigovale nivo pouka in svoj profesionalni razvoj. O uspešnosti bomo poročali na blogu. Vabljeni k branju.

Misel meseca

Vsak začetek je poln energije in entuziazma. In povsem naravno je, da so na poti ovire. Nekatere so večje, druge manjše. Pomembno je le, da nas ne odvrnejo od poti. Za vztrajanje na poti se vedno lahko zatečemo k pozitivnim mislim:

Boulders You Need To Remove On Your Way To Success


Vse najlepše,
ekipa C00lSch00l

CL-SCL šola jezikov za najmlajše, d.o.o
Cesta na Ostrožno 13, Celje 3000
Slovenija, EU
041/896 635
info@c00lsch00l.eu
www.c00lsch00l.eu